Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

SOL-BRITT

Sol-Britt kämpade för överlevnad innan hon kom till oss. Man hade sett till henne i ett område utanför Ekshärad i ungefär ett halvår, och det är möjligt att hon kom från en gård där en äldre dam avlidit. 

När Sol-Britt dök upp med tre kattungar mitt i vintern, i december, bosatte katterna sig i ett uthus på ett hög säckar. Vi blev kontaktade, och åkte ut för att fånga in kattfamiljen. Det tog tre dagar för oss att få in alla katterna, men till slut var alla inne hos oss. 

När Sol-Britt kom till vårt djurhem var hon så rädd att hon darrade. Om vi närmade oss gjorde hon utfall för att skydda sina kattungar, och hon gömde sig hela dagarna för att undvika oss tvåbenta. Nu börjar Sol-Britt visa en helt annan sida av sig själv. Hon utforskar på Djurhemmet, leker, kommer fram till oss när det är frukost, och hon har fått en helt annan blick. ❤️ Hon vill att vi pratar med henne, och skuttar gärna iväg efter en boll. Sol-Britt är social på sitt sätt, i och med att hon vill vara med och kika på vad som händer, och vi tror att hon har goda förutsättningar att växa i självförtroende och trygghet i ett lugnt hem där Sol-Britt har en husse/matte som ger henne den tid hon behöver.

Sol-Britt är fortfarande inte helt ok med närkontakt, men när hon får mat kan vi ibland stryka henne lite över ryggen, så vi tror att hon kommer att bli mer och mer bekväm med att vara nära oss tvåbenta. Sol-Britt är väldigt snäll med andra katter, men hon tycks inte ha något behov av att ligga nära någon annan katt. Hon är ganska självständig i leken, och söker ofta vår blick för att få kontakt och vara social på sitt sätt. Sol-Britt har de vackraste ögonen, med en blick som törstar efter kärlek. Hon behöver aktiveras lite, eftersom hon tycker att mat är så väldigt gott, så vi vill att husse/matte ska ha lite tid att aktivera henne. Sol-Britt vill bo i ett lugnt hem utan barn, antingen med en snäll kattkompis eller som ensamkatt om husse/matte är hemma väldigt mycket (annars blir hon för ensam - då vill vi absolut att hon ska ha en kattkompis). Sol-Britt vill ha en innätad balkong eller innätad veranda eller dylikt att gå ut på, och hon söker en husse/matte som har en ganska lugn tillvaro. Mycket folk och ljud runtomkring gör Sol-Britt lite osäker.

Om du är intresserad av Sol-Britt är du varmt välkommen att kontakta oss med en intresseanmälan, så kontaktar vi dig för vidare dialog och för besök på djurhemmet, där Sol-Britt bor. Varmt välkommen att höra av dig!