Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

LILLAN & MYRANLillan (mammakatt) och Myran (dotter) är två honkatter som söker ett lugnt för-alltid-hem där de kan bo tillsammans. De fångades in som hemlösa katter i centrala Kil, där Lillan enligt uppgift irrat omkring i åtminstone ett år. Efter några veckor på djurhemmet märkte vi hur katterna började känna sig alltmer trygga, och kroppsspråket började förändras på dem. Från att ha legat alldeles platt i boxen började Myran busa runt i boxen; hon upptäckte leksaker och började interagera med nya kattkompisar. Lillan började kika fram mer och mer. Idag är de bekväma på djurhemmet, även om Myran fortfarande tycker att det är lite läskigt med närkontakt.

Myran tvättar gärna mamma Lillan, som då tvättar henne tillbaka. De har en stor trygghet i varandra. Vi tror dock att de båda skulle må bäst av att bo med minst en social katt i ett för-alltid-hem, så att de kan präglas på en tryggare katt som är van att bli klappad av oss människor. Både Lillan och Myran är nämligen lite tveksamma inför närkontakt, även om vi ser att de hela tiden utvecklas. När de ligger tryggt går det bra att jobba med dem i socialiseringsprocessen. Vi tror att de kommer att blomma ut i ett för-alltid-hem där husse/matte låter dem utvecklas i egen takt.

Lillan väldigt kelig och kontaktsökande när hon känner sig trygg. Hon visar ofta med kroppsspråket att hon tycker om interaktion med oss. Lillan är väldigt snäll mot andra katter och tycks trivas med både honkatter och hankatter. Hon tycker om när man “ser” henne och ger henne uppmärksamhet. Lillan är en ganska busig katt som har mycket livsglädje.

Myran är Lillans följeslagare - hon går gärna några steg bakom och kollar vad mamma gör. Hon är försiktig och känsligare för nya intryck; hon behöver mer tid för att se att något är ok. Myran behöver tid att utveckla sin egen personlighet, och vi tror att hon behöver få komma till ett lugnt för-alltid-hem för att få rätt förutsättningar till fortsatt utveckling. Någon enstaka gång har vi fått klappa Myran på djurhemmet, men hon är fortfarande inte bekväm med närkontakten till oss tvåbenta. Hon kollar ofta på mamma Lillan och ser vad hon gör. Vi tror att Myran har potential att känna sig bekväm med att bli klappad, men man får inte ha förväntningar på henne att hon ska bli som sin mamma. Om Myran inte vill bli klappad har hon rätt till integritet (och kärlek ändå!).

Om du är intresserad av att veta mer om fina Lillan & Myran är du välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss. Den finner du HÄR. När vi tagit emot din intresseanmälan kontaktar vi dig för vidare dialog eller för att boka besök på vårt djurhem. Varmt välkommen att höra av dig!