Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Cissi


Detta är vackra Cissi. Hon kom till oss från ett stort djurskyddsärende där Cissi och många andra katter fick kämpa för överlevnad. Cissi hade väldigt lite kontakt med oss tvåbenta där hon bodde, och när hon kom till vårt djurhem i slutet på sommaren 2016 så var hon väldigt rädd och försiktigt. Hon fick vara "extramamma" åt ett gäng större kattungar vars mamma var multisjuk och fick somna in, och Cissi tvättade ungkatterna och tog väldigt bra hand om dem. Nu börjar hon dock bli trött på mammarollen, och hon vill vara "sig själv". Hon har börjat söka mer och mer kontakt med oss tvåbenta, och kommer och vill nosa när det bjuds på något att äta.

Cissi är fortfarande skeptisk till det här med att bli klappad, men hon busar och interagerar med oss på ett sätt som visar en väldigt positiv energi. Vi tror att hon kommer att bli alltmer trygg och att hon nog så småningom kommer att upptäcka att det är skönt att bli klappad när hon ligger och vilad. Vi vill dock inte ha några förväntningar på henne att bli på ett visst sätt, utan hon får utvecklas i egen takt, och vi (och Cissi) vill såklart att hennes framtida husse/matte ska älska henne som hon är, utan krav på att hon ska bli mer kontaktsökande om hon väljer att interagera på andra sätt. Vi märker att Cissi mår bra nu, och hon rör sig i hela lokalen på djurhemmet på dagarna; ibland hoppar hon upp på skrivbordet och "hjälper till" med det administrativa, och ibland busar hon med snöret till rullgardinen i vår kontorsdel. Hon ser äntligen lycklig ut. Cissi gillar att klättra på klösträd och hon busar gärna med fjädervippor. Vi tror att hon nu är redo att ta emot besök ute på djurhemmet.

Vi tror att Cissi skulle må bäst i ett lugnt hem där det finns en snäll kattkompis (eller flera kattkompisar) som är van(a) andra katter. Cissi är lite försiktig, så hon skulle trivas bäst i ett hem utan barn eller hundar.

Det första steget i adoptionsprocessen är att fylla i en intresseanmälan här på vår hemsida (klicka HÄR). När vi tagit emot din intresseanmälan kontaktar vi dig för att boka tid för besök ute på djurhemmet. Varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan om du är intresserad av fina Cissi - vi vill så gärna hitta ett tryggt för-alltid-hem åt henne där hon får utvecklas i egen takt hos en husse/matte som älskar henne för den hon är.
 

TILLBAKA TILL "KATTER SOM SÖKER HEM"